Szállás és házirend

Aranyalma Vendégház (2658 Horpács, Szabadság út 7.):

 • falusi jellegét kívül-belül őrző vidéki parasztház,
 • a vendégekkel együtt senki nem lakik,
 • a kert végében elkerítve tartunk egy kutyát,
 • a telek területe 1400 m2,
 • parkolási lehetőség 6 személyautó részére, zárt udvaron belül,
 • melléképület: 15 m x 4 m-es három oldalról zárt egy oldalról nyitott szín – alkalmas vendéglovak, biciklik,
 • motorkerékpárok esőtől és széltől védett elhelyezésére
 • 28 m2 alapterületű kerti építmény – fedett szalonnasütő
 • az udvar (parkoló, szalonnasütő és ház környéke) valamint a ház földszinti része (előszoba, hálószoba, konyha,
 • társalgó és 1 db fürdőszoba + WC) akadálymentesen kialakított, kerekesszéket használó vendégek fogadására is alkalmas.

A ház az alábbi helyiségekből áll:

 • földszint:
  • hálószoba – 2 ágy – pótágyazható*
  • társalgó szoba 34 m2 – 4 ágy – pótágyazható*
  • konyha – étkező
  • 2 db fürdőszoba és WC
  • 1 db akadálymentesen kialakított fürdőszoba és WC (kapaszkodókkal felszerelt, kerekesszékkel is kényelmesen használható)
  • előszoba
 • tetőtér:
  • hálószoba 35 m2 – 6 ágy – pótágyazható*
  • WC, kézmosó

* A pótágyak maximális száma 4 darab.

Házirend
Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el az alábbi házirendet, amely segítséget nyújt a vendégház megfelelő használatához!

Érkezés:
Csak előre bejelentkezett vendégeket tudunk a vendégházban fogadni. A bejelentkezés minimum 5-7 nappal a tervezett érkezés előtt történjen meg.

Parkolás:
Kérjük, hogy autóikkal a fűbetonnal leburkolt területen álljanak meg!

A kert és az épület zárása:
Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni! Az épület külső ajtói a kilincs felhúzását követően zárhatók kulcsra. Kérjük, a kulcsokra nagyon vigyázzanak, mert az épület külső ajtói egyedi biztonsági zárakkal vannak ellátva, és a kulcs elvesztése esetén ki kell fizetni a komplett zárcserét!

Dohányzás:
Az épületben dohányozni tilos!

A nyitott szín környéke fokozottan tűzveszélyes, kérjük ennek közelében a dohányzás mellőzését!

A kertben a dohányzásra kijelölt helyek:

 • a szalonnasütő környéke,
 • a ház mellett a tornác alatt,
 • valamint a padlásfeljáró teraszán van.

Kérjük, hogy az elnyomott cigaretta csikkeket ne dobják el a kertben, mert a lenyírt füvet a házigazda saját állataival eteti fel. A dohányzásra kijelölt helyeken hamutartók vannak elhelyezve.

Berendezési tárgyak használata:
Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A ház régi bútorokkal van berendezve, melyek használata fokozott figyelmet, esetleg nagyobb türelmet igényel.

A dekorációs célt szolgáló régi használati tárgyakat, képeket kérjük, ne vegyék el a helyükről és ne adják oda gyermekeiknek játszani. Étkezés vagy tálalás előtt kérjük, tegyék félre a hímzett asztalterítőket, útban lévő régi köcsögöket hogy azok minél tovább szépek maradhassanak és örömet okozhassanak másoknak is.

A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac …stb.) az asztalok és székek kivételével kérjük, ne vigyék ki a kertbe. A fa asztalokat és székeket kérjük, óvják a nedvességtől, ne hagyják éjjel a szabad ég alatt!

A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat!

Takarítás:
A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg és ottlétük alatt maguknak kell ügyelniük a tisztaságra. 
Hetente egyszer a házigazda tiszta ágyneműt húz és lecseréli a használt törölközőket.

Szemét elhelyezés:
A ház minden helyiségében található szemetes. Ha ezek megtelnének a vendégek itt tartózkodása alatt kérjük, ürítsék ki azokat a kapunál található nagy kukák valamelyikébe.

Fűtés
A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet egy gázkazán lát el. A helyiségek hőmérséklete a radiátorokon található szabályozókkal állítható. 

Kérjük, a termosztátot ne kezdjék el programozni! Kérésükre a házigazda nagyon szívesen bármilyen hőmérsékletre felprogramozza a rendszert, ha az nem felel meg! Fűtési szezonban 21°C-ra van beállítva a hőmérséklet.

Alternatív fűtésként a földszinten található egy nagy cserépkályha, amely télen – nyáron a vendégek rendelkezésére áll. A tűzifát a házigazda szolgáltatja. Hét nagy fahasábnál többet egyszerre ne tegyenek a kályhába, és ügyeljenek arra, hogy éghető anyag ne maradjon a kályha közelében, nehogy egy kipattanó szikra meggyújtsa azt. Soha ne hagyják őrizetlenül a tűzet, amíg nyitva van a kályha ajtaja! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok pl. műanyag égetése a cserépkályhában szigorúan tilos!

Étkezés:
 A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik. A vendégek saját magukról gondoskodnak. Főzésre gáztűzhely, sütésre villanysütő, mosogatásra mosogató gép áll a vendégek rendelkezésére.

Étkezéssel kapcsolatos kérdésekben a házigazda tud segítséget nyújtani!

Kérjük a földszinti hálószobában és a padlástéri szobában az étkezés mellőzését.

Tűzrakás, bográcsolás:
Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával!

Mivel a tűzrakó hely fedett, faanyagú építmény, fokozott figyelmet igényel a tűzrakás. Túl nagy tűz esetén az építmény leéghet!

Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet kérjük, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották!

Kert:
A kertet a házigazda gondozza. A kertben található zöldségeket és gyümölcsöket házigazda saját célra termeszti, a vendégek saját felelősségükre szedhetnek kóstolót. Kérjük ügyeljenek a növények épségére.

Háziállatok:
A vendégházba kutyát bevinni nem szabad! Lovak elszállásolására azonban van lehetőség, az alábbi feltételekkel:

A vendéglovakat a nyitott szín alatt megkötve kell tartani. Vezető száron felügyelet mellett szabad a kertben legeltetni. Kérjük, ügyeljenek arra, hogy a lovak a virágokban, zöldséges kertben és a gyümölcsfákban ne tegyenek kárt. A lovakat saját lovasának kell ellátnia (etetni, itatni, takarítani), erre a célra személyzetet nem tartunk. A lovak takarmányának beszerzésével kapcsolatban tudunk segítséget nyújtani. A lovasoknak minden esetben személyesen meg kell győződniük a takarmány megfelelő minőségéről, és ha azt elfogadták és lovaikkal megetették utólagos reklamációt nem fogadunk el és felelősséget nem vállalunk. Ha etetés előtt bármi probléma felmerülne a takarmánnyal kapcsolatban, azt természetesen megoldjuk.

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal!

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek az esetleges komoly károk megelőzése érdekében, szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni a következő telefonszámok valamelyikén:

Ugrinné Zrubka Beatrix: 0630-311-4018, 0635- 382-343

Köszönjük.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!